Detta är Tiomila

Tiomilakavlen i orientering - ett av svensk idrotts starkaste varumärken och orienteringssportens stora budkavleklassiker sedan starten 1945. Här gör världseliten upp om årets mest prestigefyllda budkavle; lite längre bak i fältet kämpar de många orienterarna, på samma banor som världseliten, för att slå grannklubben.

Tiomila ska över tid erbjuda den bästa terrängen landet har att erbjuda, tolkad av de bästa kartritarna och med banor som utmanar. Tiomila ska inspirera till
skogsorientering och erbjuda spännande tävlingar även för publik, ledare, media och samarbetspartners.

Tiomila är vårens stora orienteringsfest som pågår under ett dygn, från dagsljus, i skymning, i mörker, till gryning; där tävlas i tre klasser: damer, herrar och ungdomar. På den tillfälliga arenan som byggs upp varje år erbjuds modern infrastruktur och skapas en viktig samlingsplats för orienteringsklubbarna.

Tiomila ska fortsätta att vara en katalysator för orienteringens utveckling, både vad gäller det sportsliga och genom att ligga i framkant vad gäller ny teknik.

Tiomila vill vara en viktig sammanhållande kraft för orienteringssporten där laganda, gemenskap och kollektiv ansträngning ska locka till pulshöjande utmaningar och glädje, oavsett ålder och kön.

Anmälningar 2024

Totalt anmälda872
Herrkavlen317
Damkavlen275
Ungdomskavlen280
Sweden601
Finland121
Norge109
Denmark15
Czech Republic13
Belgien3
Latvia3
Bulgaria2
Lithuania1
Kroatien1
France1
Storbritannien1
Switzerland1