Tiomila 2024 flyttar till Nynäshamn

Välkommen till Tiomila och Nynäshamn! Helgen 4-5 maj 2024 hälsar Tiomilas nio ägarföreningar och Nynäshamns kommun alla välkomna tillbaka till Nynäshamn.

Efter många turer har Tiomila 2024 äntligen kommit i mål, och det med bästa resultat, nämligen till Nynäshamn.
Det är Tiomilas nio ägarföreningar som gemensamt tar ansvar och arrangerar Tiomila-helgen 2024 med stort stöd från Nynäshamns kommun.
Mycket är klart, men på mindre än 1 1/2 år ska skriftliga avtal med markägare säkras, tillstånd med olika myndigheter garanteras, karta ska revideras, banor ska läggas och ännu mer ska planeras. Arrangörerna utlovar dock både utmanande banor för alla de tre olika kavlarna samt en upplevelse utöver det normala. Att terrängen onekligen är väl lämpad för Tiomila, det visade ju sig 2018 när Tiomila arrangerades på samma plats. Och Kvarnängens IP, knappt en kilometer från Nynäshamns centrum har alla kvalitéer för att vara en ypperlig arena med allt nära inpå.
- Rejäl och utslagsgivande terräng, perfekt arena och nära till allt, vad mer kan man önska sig, både som tävlande och arrangör, säger Christer Nordström, Tävlingsledare Tiomila Nynäshamn, 2024.
- Vi är både glada och stolta att Tiomila väljer att återvänder till Nynäshamn och allt vi har att erbjuda, både som destination och kommun, säger Sune Hamrin, Nynäshamns kommun.

Likvärdigt tävlande
En nyhet som vi redan nu kan utlova är att Tiomila 2024 kommer att erbjuda ”likvärdigt tävlande” mellan män och kvinnor. Exakt hur upplägget blir och vilka förändringar det innebär för respektive kavle ber vi att få återkomma till.

Flytt på flytt…
Tiomila 2024 skulle ursprungligen arrangerats på militärt övningsområde i Kungsängen/ Upplands Bro. Tyvärr kunde inte Försvarsmakten garantera marken utifrån den osäkra omvärldsläge vi befinner oss i. Arrangörerna planerade om och arbetade vidare med ett reservområde, tyvärr kom man inte i mål av olika anledningar och avsade sig arrangemanget.
Därefter har flera alternativ diskuterats i olika omfattning innan Tiomila- föreningen gick i mål i Nynäshamn.

Vässa formen i Stockholm innan Tiomila
Veckan innan Tiomila kommer vi i Stockholm att erbjuda både tävlingar och träningar av hög kvalité där alla Tiomila-löpare kan vässa formen!

Foto: 
Järlas damer springer mot seger 2018. 2024 får de och alla andra kubbar återvända till Nynäshamn.

Anmälningar 2024

Totalt anmälda857
Herrkavlen311
Damkavlen275
Ungdomskavlen271
Sweden587
Finland121
Norge108
Denmark15
Czech Republic13
Belgien3
Latvia3
Bulgaria2
Lithuania1
Kroatien1
France1
Storbritannien1
Switzerland1